Tafelopstellingen

TAFELOPSTELLINGEN


Tafelopstellingen is een manier van systemisch werken waarbij het systeem letterlijk op tafel wordt gelegd. Het is een bijzondere vorm van systemisch werken omdat je hierbij de mogelijkheid hebt om een opstelling te doen zonder (levende) representanten. 


Een opstelling kan heel verhelderend werken. Het geeft inzicht. Doordat je van een afstandje waarneemt en als het ware naar jezelf kijkt en naar je rol in het systeem kun je het vraagstuk of probleem beter overzien. Tafelopstellingen kun je gewoon één op één doen, tijdens een coachsessie. We gebruiken hiervoor (houten) blokjes of poppetjes. 

SOORTEN OPSTELLINGEN


Er zijn verschillende soorten opstellingen die je kunt doen. De familieopstelling, de organisatieopstelling, maar ook opstellingen van het innerlijk systeem...

Soms kun je door het verschuiven van één element in de opstelling al een heel nieuw inzicht krijgen in je huidige situatie, wat kan leiden tot echte eye-openers. Het geeft vaak meer ademruimte, gevoel van controle en vertrouwen in de toekomst.   


Wat zijn nu systemische vragen? Misschien loop je in leven steeds tegen dezelfde dingen aan; je hebt bepaalde angsten waarmee je moeilijk kan omgaan; je hebt het gevoel het leven niet vol te leven; je hebt steeds terugkerende relatieproblemen; je ben niet-beschikbaar als ouder; je bent gevoelig voor ziekten; je haalt de door jou gestelde doelen niet... Zo zijn er nog veel meer, vaak terugkerende vragen of problemen die het waard zijn om een opstelling mee te doen. Probeer het eens, het levert je altijd wat op!


CONTACT:


Marieke Plantinga

Integratief Coach Practitioner

(Gecertificeerd aan NOBCO en EMCC erkende opleiding)


E: marieke@artincoaching.nl

T: +31(0)6-12147852

Copyright © All Rights Reserved

"De dwaze mens zoekt geluk in de verte, de wijze mens laat het groeien onder zijn voeten"


James Oppenheim